ÍRJ NEKEM ››
second.jpg

HISZEK A TÁRGYAK EREJÉBEN, DE A BIRTOKLÁSUKBAN NEM. MEGJEGYZEM A TÖRTÉNETÜKET, ELLOPOM A FORMÁJUKAT ÉS A SZÍNŰKET, FELHASZNÁLOM ÉS ELHASZNÁLOM ŐKET. MEGTALÁLOM VAGY ELŐÁLLÍTOM, KIÁLLÍTOM, MAJD TOVÁBB ADOM. TÁRGYAK ÉS EMBEREK, ÜNNEPEK, OTTHONOK TALÁLKOZÁSAIT GYŰJTÖM A MIEGYMÁSGYŰJTEMÉNYBEN.

»

NAPPALI AZ IRODÁBAN

 | 2015.10.27

Régóta tartozom már magamnak ezzel a bejegyzéssel, értem is meg nem is, hogy miért nem született meg hamarabb. A várakozásban a képekhez fűzött mondanivaló esszenciálissá érett, úgyhogy inkább csak kulcsszavakat fűznék ehhez, az általam berendezett iroda-szobához.

Megrendelő: Bare International
Helyszín: A budapesti Váci úton álló Capital Square Irodaház egyik, közel 20 négyzetméteres irodája
Funkció: Vendégfogadás, kisebb meetingek, munka és lazulás
Stílus: a megrendelő egy szóban volt biztos: vintage (oh jaj). Ehhez jött az iskola, a nappali és az otthoni iroda eklektikája.

Előtte
Sajnos a szigorú bérleti szabályok miatt a padlóhoz, a falhoz, a szőnyeghez, a lámpákhoz, a nyílászárókhoz és a szoba padlóján kínjában zokogó kapcsolószekrény ajtóhoz nem nyúlhattam.

edited10.jpg

Mindez amellett, hogy igazán szűkre szabta a lehetőségeimet valahol inspiráló is volt. A munkát nem fogta rövidebbre sem időben, sem befektetett energiában. Emiatt derülhetett ki az is, hogy van egy szuper asszisztensem, aki jobban hitt ebben a projektben, mint én magam és annyira sokat segített, hogy már már ciki nem közös munkának titulálni a projektet. De most azért azt mégsem. 

Utána
A legszebb és legkedvesebb darabok  Ószeres Frici Régiségboltjából jöttek. Csak nagyon nyálasan, pátoszosan és hosszan tudnám őket méltatni, eszméletlenül menő alakok, erős szívdobogást keltő felhozatallal az üzletben, teljesen beléjük zúgtam. Az ő mustár foteljük volt a Queen Bee, a többi már jött vele. Nem szeretném kihagyni az utazóláda lelőhelyét sem: Adománybolt Óbuda, pont Frici régiségboltja mellett. Ők is elvétve mondanak csak nemet bármire, bár több várakozás és szerencse kell az igazán jó darabokhoz, ha rendszeresen járunk előbb utóbb kerül ami kell.  A többi lelőhelyet sem hallgatom el: volt persze kevéske Ikea, de itt a Butlers, a Jysk, a Diego, a Kika  és a Max City-ből a Nostalgia Shop is, meg persze az Oázis Kertészet. A mix&match falhoz hoztam az otthoni gyűjteményemből is de találtam ezt-azt a Ceruza Megapapírnál és a Zara Home-nál is. Ez pedig mind azért jó, mert biztosít róla benneteket, hogy bárki összevadászhatja magának, ha valami hasonlóra vágyik.

Íme a képek és köszönöm a megbízást, a sok kedves, dícsérő szót az ott dolgozóktól.

edited4.jpg

edited1.jpg

 edited3.jpg

edited7.jpg

edited9.jpg

edited6.jpg

edited2.jpg

edited5.jpg

 A fotókat Kovács Balázs készítette. Köszönet érte.

 

 

 

 

 

 

 

 

»

NYÁR BORBÓL, SZILVÁBÓL

 | 2014.07.15

 

Az ötlet, hogy őszi színekkel, kötött anyagokkal és napsütésmentes fényekkel hozzak létre nyári hangulatú teret nem volt koncepcionális. A Kicsi Ház blognak szerettem volna néhány képet küldeni, -erre a pályázatra-úgyhogy estefelé kihordtam a nappaliból az összes kedvencem a teraszra, félretoltam a virágokat és végre teremtettem áramforrást odakinn. A végeredmény engem is meglepett, hogy hogyan lett lilából, szilvából, bordóból, vörösborból és méregzöldből balzsamos nyári este.

Megjegyzés: a chilei bor dekoráció, rozéfröccsöt ittam a fotózás alatt.

IMG_6571.JPG

IMG_6564.JPG

IMG_6614.JPG

IMG_6584.JPG

 

»

KÉPESLAPOK PORTUGÁLIÁBÓL

 | 2013.07.08

IMG_5280.JPG„Kedves Anyu! Portugália nagyon szép és érdekes, a kaja jó, az idő szép, a víz hideg. Nem kell értem jönni.”

»
»

KÖTVE

 | 2013.06.19

IMG_4590.JPGAz ecserin szerzett horgolt ágytakaróm az egyik legkedvesebb tárgyam. Akárhány ezer kilométerre cibáltam magammal vagy hurcoltam egyik budai lakásból a másikba, rendíthetetlenül hozta magával az üzenetet: előbb-utóbb lesz rendes otthonod!

»
»

SÖR ÉS TISZTESSÉG

 | 2013.06.13

IMG_0067.JPGNem gondoltam volna, hogy még mielőtt borról, könyvkötésről vagy bolhapiacon szerzett tárgyakról írnék a sörre terelődik a szó. Sört szinte soha nem iszom, míg az előző három gyakran felbukkan az életemben. Aki miatt mégis itt van most ez a poszt az a Nagypapám. Szinte minden nap gondolok rá, ő pedig egészen biztosan minden áldott nap ivott egy pohár sört legalább 60-70 éven át. Emlékszem arra is, amikor többet ivott mint egy pohár, és arra is, amikor már csak egy fél decit, tisztességből. Mert a sört meg kell inni, ez így volt igazságos magával és a sörrel szemben is.

»
»

MINDENRE JÓ KOSZORÚ HULLADÉKFÁBÓL

 | 2013.06.13

IMG_4839-001.JPG

Régóta szerettem volna egy igazán robusztus koszorút, nagyot mint egy malomkerék, nehezet és időtállót, olyat amit kedvtől és alakalomtól függően, mindig más kiegészítőkkel díszíthetek.

»
»

A CINEMAGRAPH TESZT

 | 2013.06.13

cinemagraph.gif

Az egész azzal kezdődött, hogy csodás fények és enyhe szél járt a teraszon és ettől a nyugalom szemmel láthatóan is szép és erősen érezhető lett. Arra gondoltam megérne ez néhány másodpercnyi videót, de ha az ember elindít egy videót akaratlanul is akcióra számít. Akcióra, vagyis többre, mint hogy rezegnek a haldokló indonéziai pálmámon a levelek. Szerettem volna egy képet, amin játszik a fény és fúj a szél és pörög a szélkerék.

»
»

ÉNEKELNI KELL!

 | 2013.06.13

Tente baba, tente - Rebecanak from Miegymásgyűjtemény on 8tracks Radio.

Az elmúlt években több olyan barátom, ismerősöm is lett, akik közvetlen magyar gyökerekkel rendelkeznek, de mindennap megélhető családi szálakkal nem kötődnek az országhoz, sőt a nyelvet sem beszélik. A legfrissebb ilyen ismerősöm Rebeca, aki egy 5 hónapos kolumbiai-magyar kislány. Anyukája Bogotában neveli Rebecát, aki hamarosan talán magyar útlevelet kap és nyáron már jöhet velünk a Szigetre.

»