ÍRJ NEKEM ››
second.jpg

HISZEK A TÁRGYAK EREJÉBEN, DE A BIRTOKLÁSUKBAN NEM. MEGJEGYZEM A TÖRTÉNETÜKET, ELLOPOM A FORMÁJUKAT ÉS A SZÍNŰKET, FELHASZNÁLOM ÉS ELHASZNÁLOM ŐKET. MEGTALÁLOM VAGY ELŐÁLLÍTOM, KIÁLLÍTOM, MAJD TOVÁBB ADOM. TÁRGYAK ÉS EMBEREK, ÜNNEPEK, OTTHONOK TALÁLKOZÁSAIT GYŰJTÖM A MIEGYMÁSGYŰJTEMÉNYBEN.

»

ÉNEKELNI KELL!

 | 2013.06.13

Tente baba, tente - Rebecanak from Miegymásgyűjtemény on 8tracks Radio.

Az elmúlt években több olyan barátom, ismerősöm is lett, akik közvetlen magyar gyökerekkel rendelkeznek, de mindennap megélhető családi szálakkal nem kötődnek az országhoz, sőt a nyelvet sem beszélik. A legfrissebb ilyen ismerősöm Rebeca, aki egy 5 hónapos kolumbiai-magyar kislány. Anyukája Bogotában neveli Rebecát, aki hamarosan talán magyar útlevelet kap és nyáron már jöhet velünk a Szigetre.Mindenesetre addig se múljanak el napok anélkül, hogy Rebeka magyar szót hallana, így ez a bejegyzés és a válogatás neki szól. Később aztán jöhet Janikovszky Éva, Vukk és Frakk hangoskönyvben és DVD-n. Vagy az én egyik legeslegnagyobb kedvencem, amit mesekazettáról hallgattunk a Kuzinommal, az Erdőházi évnyitó. Ismeri ezt rajtunk kívül valaki?

Rebeca esete rengeteg további kérdést és ötletet felvethet. Ti mit ajánlanátok egy félig magyar kislánynak, aki sok ezer kilométerre innen szeretne magyarrá cseperedni egy spanyol nyelvű családban?

A dalokat az 8tracks.com oldalára töltöttem fel, ami a régi „válogatás” címkéjű kazetták jó kis digitális verziója. Pofon egyszerű használni, próbáljátok ki! Aki pedig tényleg komolyan veszi a mix tape élmény felélesztését az a sharetapes.com szolgáltatásán keresztül kézzel foghatóvá is teheti a digitális magnókazettáját.

A bejegyzés trackback címe:

https://miegymasgyujtemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr675358107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása